Så funkar en registrering

Gör så här

För att du skall kunna söka lägenhet hos Malungshem AB så följer du punkterna nedan. 

1. Registrera dig

Registrera dig genom att gå in och gör en kundanmälan.

2. Logga i systemet

När du gjort en kundanmälan och skapat ditt användarnamn och lösenord samt fyllt i dina personliga uppgifter så får du en egen sida som du hittar under ”Mina sidor”. Obs! Kom ihåg att ”aktivera dig” och välj storlek på lägenhet som du vill söka! Om du bockat i att du vill ha förslag ”enligt mina önskemål” så kommer du att få ett meddelande per e-post om att det nu finns en lägenhet att söka som motsvarar dina önskemål. Du kan också gå in på Mina sidor och se dina förslag. 

3. Sök bostad och gör intresseanmälan

När du gjort kundanmälan och skapat din inloggning kan du börja att söka de lägenheter som du är intresserad av genom att gå in på ”Lediga lägenheter” och göra en intresseanmälan. Du kan söka max 3 lägenheter samtidigt.

4. Erbjudande om visning

När tiden för intresseanmälan gått ut går erbjudande om visning ut till de 3 som har mest köpoäng. Erbjudandet kommer till den mail man angivit. Det är då viktigt att man svarar på visningserbjudandet (Ja eller Nej ) efter att man sett lägenheten. Svarar man inte alls 3 gånger eller tackar nej till 3 lägenheter innebär det att man blir spärrad från kön och inte kan söka flera lägenheter. Tackar ingen av de första 3 Ja går erbjudande vidare till de som gjort intresseanmälan. 

 

Marknadsplatser och Mina sidor

På vår marknadsplats hittar du lägenheter som du kan söka på två olika sätt.

Direkt innebär i princip att den som anmäler sig först får erbjudande. 

Torget innebär att det finns ett kösystem där poäng/kötid (1 poäng/dag) avgör vem som får erbjudande på lägenheten. När anmälningstiden har gått ut skickas erbjudande om visning av lägenheten ut till de 3 kunder som gjort intresseanmälan och har mest poäng. Om du har blivit erbjuden en visning är det sedan viktigt att du går in och tackar ja eller nej till erbjudandet. Om du inte svarar så kan det innebära att du blir avstängd från kön.

Under Mina sidor kan du se dina intresseanmälningar, erbjudanden, köpoäng, förslag, byta lösen, ändra dina personliga uppgifter mm. När du sedan blivit hyresgäst kan du även göra felanmälan, se dina hyresavier mm. på Mina sidor.