Så fungerar det att söka lägenhet

Gör så här

För att du skall kunna söka lägenhet hos Malungshem AB så följer du punkterna nedan. Obs! Det är viktigt att du håller koll på din mail när du gjort en intresseanmälan så att du inte glömmer att svara i tid på mail som går ut.

1. Registrera dig

För att registrera dig så går du in på Mina sidor och trycker på Logga in om du inte redan har ett konto hos oss. Obs! När du loggar in med Bank-ID kommer det att stå ”Jag identifierar mig hos Momentum signering”. Du fyller i dina uppgifter samt väljer ett lösenord. Nu har du skapat ett konto och kan registrera dig i bostadskön. Du får nu 1 köpoäng per dag.

2. Skapa bevakning

För att sedan skapa en bevakning så att du får mail när en passande lägenhet kommer ut så skall du skapa en ”bevakning” under Mitt sökande.

3. Gör intresseanmälan och fyll i din sökprofil.

Nu kan du gå in på vår hemsida och göra intresseanmälan på de lägenheter som du önskar (max 3 stycken går att söka samtidigt). Du får sedan vänta tills tiden för intresseanmälan är slut och se om du får meddelande om visning. (kommer både på mail och på Mina sidor). I samband med att du gör en intresseanmälan så måste du även fylla i en sökprofil med inkomst, nuvarande boende samt antal medlemmar som skall bo i lägenheten du sökt. Viktigt att du fyller i allt! Fyller du inte i sökprofilen så kommer inte din intresseanmälan att gå vidare.

4. Erbjudande om visning

Får du erbjudande om visning så är det viktigt att du genomför denna innan visningstiden är slut ”inom 5 dagar”. Kontaktuppgifter till den som visar kommer både som mail och kan ses på Mina sidor under Mitt sökande.

5. Fortsatt intresse och avtal

När du har varit på visning så måste du komma ihåg att gå in och tacka JA eller NEJ om du fortfarande är intresserad. Detta kan du göra under visningstiden eller senast 2 dagar efter visningstiden är slut. Du gör det på Mina Sidor under Mitt Sökande. Du kan även höra av dig till Malungshem så hjälper vi dig. Efter att visningstiden och tiden för fortsatt intresse är slut så görs en kreditprövning och avtal skrivs med den som har högst poäng och är godkänd. När man fått ett avtal så kan man inte söka en ny lägenhet under de närmaste 6 månaderna. 

6. Köpoäng

När du fått ett avtal på en lägenhet så nollställs dina köpoäng och du måste då skapa en ny bevakning om du vill stå kvar i kön. Du måste även logga in minst 1 gång per år för att behålla sina köpoäng. Gör du inte det så faller du bort från kön och måste börja om på nytt.

Du får 1 poäng per dag från den dag som du anmälde dig i bostadskön. Ju fler poäng du har desto större chans har du att få erbjudande om en bostad. När du fått kontrakt på en lägenhet så nollställs dina poäng. Du kan alltid logga in på Mina sidor för att se dina poäng. För att behålla dina poäng så ”måste du” logga in minst 1 gång per år på Mina sidor och aktivera dig.

7. Spärrar

För att få en lägenhet får man inte ha skulder, ej misskött tidigare hyresrelationer samt måste ha en godkänd inkomst. Har man inte detta så kan man få en spärr och kan då inte söka lägenhet under 6 månader. Tackar man nej till en lägenhet 3 gånger eller inte svarar alls på ett erbjudande man fått 3 gånger så blir man även då spärrad under 6 månader.

Translate »